39 kilo afgevallen met PowerSlim

Maart 2013:

Na een forse griep en een oorontsteking en daardoor veel tijd om na te denken en bij te tanken, had ik het besluit genomen dat ik opnieuw de strijd met de kilo’s wilde aangaan. Ja opnieuw, want na 3 keer Weight Watchers zaten alle kilo’s die ik toen was kwijt geraakt er weer aan en nog wat kilo’s extra. Ik had mijn boekjes van Weight Watchers al weer opgezocht, maar zag er als een berg tegen op.

Doordat ik ziek thuis was, keek ik met een schuin oog ook overdag naar de tv. Daar hoorde en zag ik voor het eerst iets over PowerSlim. Vlak daarna kwam ik de advertentie tegen in het Zaans Weekblad. Mijn besluit was snel genomen. Nee, ik ging geen Weight Watchers meer doen. Ik had een nieuwe prikkel en inspiratie nodig. Dus een introductie afspraak gepland bij Stephanie. Daar de begeleiding één op één is, was voor mij belangrijk dat niet alleen het programma mij moest aanspreken, maar dat ik ook een klik moest hebben met de persoon die mij in dit proces zou begeleiden.

Essentieel, omdat het een lang proces zou worden, gezien alle kilo’s die ik kwijt wilde. Ik ben gestart op mijn topgewicht van 117 kg en wilde terug naar 80 kg, in ieder geval terug naar 85 kg.

Ik ben eind maart 2013 gestart in fase 1. De knop ging helemaal om. Ik moest anders gaan nadenken over eten, iedere dag weer koken en beperkte keuze in wat ik mocht eten. Dat was in ieder geval het gevoel dat ik in het begin had. De structuur van het programma wende snel en het kookboek hielp mij om voldoende te variëren en te ontdekken wat ik wel allemaal kon eten. Daarbij was ik erg blij met de tussendoortjes. Hiermee lukte het mij om de dag door te komen en daarbij vond en vind ik ze ook nog lekker. Mijn omgeving reageerde ook vaak om mijn goede tussendoortjes, waardoor ik op feestjes of momenten op het werk dat er wat lekker voorbij kwam, het me lukte om deze af te wijzen. Dat werd ook steeds makkelijker. Ook om af en toe de keuze te maken bij bijzondere momenten om wel mee te doen, bijvoorbeeld een bruiloft of weekendje weg om dan wel mee te eten en er dan ook van te genieten.

In ruim een jaar is het me gelukt om net onder de 80 kg uit te komen. Voor mij voelde dat absoluut als een overwinning, maar ook dat het meest spannende deel nu pas gaat beginnen.

Hoe zorg ik er voor dat die kilo’s er af blijven!! De overstap naar weer normaal eten, bewust kiezen en herkennen wanneer ik het moeilijk heb, blijft een continu proces. Vervolgens ook langzaam de tussendoortjes afbouwen. Dit vond/vind ik lastig. Wat is een goed, lekker en verantwoord alternatief? Het voelt een beetje als weer leren fietsen zonder zijwieltjes.

Het is inmiddels eind mei 2015. Het lukt me om rond de 78 of 79 kilo te blijven. Het liefst zou ik onder de 78 kg willen, maar dat is toch wel lastig. Het streven is nu om voor de zomer zonder de PowerSlim tussendoortjes op mijn gewicht te blijven.

Ik vind het fijn om het contact met Stephanie als stok achter de deur/vangnet te hebben. Ik heb de steun van zowel Stephanie als Selina als positief en fijn ervaren. Daarbij weten zij zelf ook hoe lastig het is om de worsteling met eten en kilo’s te voeren.

Waar ik heel blij mee ben is dat ik deze keer merk dat merk dat ik bewust kan kiezen, zonder krampachtig te zijn. Ik val niet terug in oud gedrag, wat mijn gevoel sterkt dat ik het nu ook vol kan houden, zeker met steun van Stephanie en Selina. Dames bedankt!

Linda