7 tips om (meer) water te drinken

water_drinken

Water drinken! Zucht, voor de meeste van ons is dit een hele opgave. En we weten allemaal dat water drinken goed voor ons is, en dat als we willen afslanken we toch echt aan de gemeentepils moeten. Reken gemiddeld op 1,5 tot 2,5 liter water per dag, afhankelijk van jouw postuur. Krijg dat maar eens weg. Hieronder volgen enkele tips om de waterconsumptie omhoog te brengen.

Tip 1 – Meet wat je drinkt

Door water uit een fles of kan te drinken kan je bijhouden hoeveel water je die dag gedronken hebt. Neem hiervoor bij voorkeur een glazen kan of fles. In de meeste plastic flessen of kannen zitten stoffen die vrijkomen in het water, en die jij dan vrolijk naar binnen drinkt samen met jouw water. Er zijn tegenwoordig plastic flessen te koop vrij zijn van BPA, Phthalates en PVC, zoals de Bobble. Deze is in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar in jouw Body Unlimited Studio.

Tip 2 – Verminder cafeïne, theïne en alcohol

Zowel cafeïne (koffie en cola), theïne (thee) en alcohol onttrekken vocht uit het lichaam. Veel mensen geven aan dat ze meer moeten plassen als ze koffie gedronken hebben. Dit komt door het vochtafdrijvende effect dat deze drie dranken met elkaar gemeen hebben. Probeer de inname hiervan tot het minimum te beperken, of neem bijvoorbeeld cafeïnevrije koffie/cola en theïnevrije thee (gezondheidswinkel). Natuurlijk is zowel de alcoholhoudende als de alcoholvrije drank beide niet aan te raden tijdens een dieet.

Tip 3 – Zet je wekker

Ben jij ook zo’n iemand die “vergeet” te drinken? Dan is de oplossing simpel: zet een wekker! Tegenwoordig hebben de meeste mensen een telefoon waar een weker of alarm op zit. Stel deze zo in dat je iedere half uur een piepje hoort, en zorg er dan natuurlijk ook voor dat je bij het horen van dit piepje jezelf traint om een glas water te drinken.

Tip 4 – Voor elke plas een glas

Als je meer gaat drinken ga je ook meer naar de wc. Wen jezelf aan dat je voordat je uit huis gaat een flinke hoeveelheid water hebt gedronken. Je kan bijvoorbeeld een flesje met een halve liter naast je bed zetten, en die langzaam leegdrinken als je ligt wakker te worden. Neem een groot glas (theïnevrije) thee bij het ontbijt, en drink een glas water bij het tanden poetsen. Het gevolg is dat je vrij snel naar de wc moet! En dan geldt bovenstaande slogan: voor elke plas een glas. Train jezelf om bij elke toiletgang een glas water te pakken, en deze leeg te drinken. Zo blijf je de hele dag drinken!

Tip 5 – Neem altijd water mee

Zorg dat je altijd water bij je hebt. Stop een fles in je tas, en zorg dan ook dat je onderweg regelmatig een paar slokken neemt. Als je de deur uitgaat, zorg dan ook dat je fles vol is, en vul deze als hij onderweg leeg is.

Tip 6 – Je lichaam vraagt om water

Jouw lichaam vraagt om water. Echter als je slecht drinkt, zal jou lichaam stoppen met het “dorst” signaal doorgeven. Als jij de komende tijd erop let dat je meer gaat drinken, zal het “dorst” signaal weer worden doorgegeven. Zorg dan dat je hierop reageert door water te drinken. Verwar het”honger” signaal niet met het “dorst” signaal. Vaak denk je dat je honger hebt, terwijl je eigenlijk gewoon water te kort hebt. Wen jezelf aan om bij het “honger” signaal eerst een groot glas water te drinken.

Tip 7 – Geef water een smaakje

Als het water je de neus uit komt, geef dan je water een smaakje. Tegenwoordig zijn er suikervrije limonades te verkrijgen. Let er echter op dat je deze niet te vaak drinkt, aangezien deze vaak gezoet worden met zoetstof. Je kunt er ook voor kiezen een gezonde smaakmaker te gebruiken, zoals Greensweet-Stevia, wat je ook uitstekend kan combineren met PowerSlim. Lekker en gezond! Greensweet-Stevia is te verkrijgen in jouw Body Unlimited studio.

Heb jij een handige tip? Deel hem hieronder zodat iedereen makkelijker water kan drinken!