Afvallen, warm weer en op vakantie

Zo we zitten weer redelijk op schema, tenminste met schrijven. Maar ook met afvallen gaat het heel langzaam naar beneden. Ik ben zo’n 0,5 kilo – 1 kilo afgevallen. Waarom ongeveer. Simpel. De meeste mensen die nu op de weegschaal gaan staan zijn opeens zwaarder. Waarom is dat? Dankzij het heerlijke warme weer verliezen we vaak meer vocht dan we drinken. Je lichaam gaat als reactie vocht vasthouden. Ik zie dat bij bijna iedereen gebeuren die de afgelopen dagen op de weegschaal is gaan staan. (Bijna) niet afgevallen qua gewicht en veel meer vocht in het lijf. De meesten zijn gewoon echt vet afgevallen, maar je ziet het even niet op de weegschaal. Belangrijk is om veel water te blijven drinken. Je mag zelfs meer dan 2 liter drinken. Heb je nou echt heel veel last van het vocht vasthouden. Dan kan je ook een paar behandelingen lymfedrainage doen. Maar blijf vooral drinken, drinken, drinken….

Veel mensen zijn zich nu klaar aan het maken om op vakantie te gaan. De ene gaat wel door met PowerSlim en de andere kiest ervoor om het niet te doen. Dat is jou eigen keuze. Voor mij is de keuze dat ik wel doorga met PowerSlim. Ik loop nu zover achter op het schema wat ik ooit heb opgesteld en ik wil nu echt doorzetten. Ik weet dat ik dit jaar niet mijn streefgewicht ga halen, tenminste, niet in het tempo dat ik nu afval, maar ik wil nu toch echt wel een slag gaan slaan. Voor mij is het ook makkelijk. Ik ga met de auto op vakantie, dus heb geen beperking om PowerSlim dingen mee te nemen. Heb je trouwens al de PowerSlim Vakantietips gezien? Daar zitten echt leuke tips om de goede keuzes te maken. Daardoor kan je ook echt terwijl je op vakantie bent ervoor zorgen dat je gewicht niet de pan uitvliegt.

Tijdens de vakantie zal ik je ook op de hoogte blijven houden van hoe het gaat met mijn afvalproces. Het gewicht wordt lastig om te bepalen, maar ik laat je wel weten hoe het me afgaat. Ik hoop dat ik jou daarmee kan inspireren om nee te blijven zeggen tegen ijsjes en andere verleidingen. Verder wens ik iedereen die op vakantie natuurlijk een heerlijke vakantie toe.

Wat ik graag wil weten is wat doe jij met vakantie? Hoe beslis je of je wel of niet toegeeft aan een verleiding? Ben je streng voor jezelf op vakantie of laat je de touwtjes een beetje vieren? Alle tips, vragen opmerkingen zijn welkom. Je kan ze hieronder achterlaten.

 

Groetjes,

Stephanie