All new!

Het is even stil geweest met mijn blogs. Dat heeft onder andere te maken met de nieuwe website. Nadat ik mijn vorige blog niet op tijd kon plaatsen was het duidelijk dat er iets moest veranderen. En dat is er gebeurd. In de afgelopen maand heb ik samen met Mario van Hoogenraad Media keihard gewerkt om een nieuwe website te bouwen. Dat betekent ook dat de blog nu in onze nieuwe website staat en we op Pc’s, tablets en telefoons goed te lezen zijn. De website is nog niet helemaal af, dus er zal in de aankomende weken nog het één en ander toegevoegd worden en veranderd worden, maar ik kan eindelijk de nieuwsbrief en de blog versturen.

Wat is er de afgelopen maand gebeurd met mijn gewicht? Eigenlijk ging het in het begin best goed. Ok, mijn gewicht ging niet super snel naar beneden (5 kilo), maar het ging naar beneden. Dat was tot aan mijn verjaardag. Helaas was ik toen niet zo sterk en ben ik wat aangekomen. En daarna ben ik een beetje op en neer gegaan. De spanning om de vertraging met de blog en de website zo klein mogelijk te maken hebben me ook parten gespeeld. Blijft lastig dat gevecht tegen het emotie eten.

En toch ben ik wel wat afgevallen, het is niet veel (2 kilo), maar eraf is eraf. Maar om eerlijk te zijn ben ik blij dat de afgelopen week voorbij is. Mijn verjaardag en dan nog Gabriella’s verjaardag en de spanning of ik afgelopen week de nieuwsbrief zou kunnen versturen (helaas niet gelukt), zijn niet goed geweest voor mijn afvaltraject. Mijn emotie-eten is weer om de hoek komen zetten.

Ik vind het soms lastig dat ik zoveel langzamer afval, dan veel van mijn klanten. Maar vergeleken met mijn eerdere afvalpogingen ben ik ook weer ontzettend trots op mezelf. Ik stop namelijk niet. Ik heb geen dagelijkse vreetbuien als het even tegenzit en ik val nog steeds af, hoe langzaam het ook gaat. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat ik mij doel ga bereiken.

Ik heb sinds ik dit blog schrijf al vaak te horen gekregen dat mensen het stoer van me vinden dat ik mezelf zo blootgeef. Maar, om eerlijk te zijn is iedereen die bezig is met afvallen ontzettend stoer.

Vaak hebben mensen niet door hoe moeilijk het is. Zeker niet mensen die geen probleem hebben met hun gewicht. Gezelligheid staat gelijk aan het vaak verkeerde, eten en drinken. Twee dingen die je beter kan vermijden als je bezig bent met afvallen met PowerSlim. Maar dat is niet altijd makkelijk en dan kom je voor een keuze te staan. Ga je jezelf toestaan om ook mee te doen met de gezelligheid of blijf je trouw aan het programma. Die keuze kan niemand voor je nemen, alleen jij. Het enige wat ik je kan aanraden is dat je achter je keuze staat en de consequenties ervan accepteert. Soms zal het zijn dat je niet mee doet met de “gezelligheid”. Waarom ik het tussen haakjes zet? Omdat je vaak als ongezellig wordt bestempeld als je niet meedoet. Maar ja, doe je wel mee, dan kunnen mensen je weer veroordelen omdat je niet “sterk” bent en niet doorzet. Geloof me, ik heb beide kanten meegemaakt en ze zijn allebei niet leuk. Daarom kan ik alleen maar zeggen dat de keuze jouw eigen keuze moet zijn en dat jij er 100% achter moet staan.

Maar alle festiviteiten zijn voorbij en de nieuwsbrief is als je dit leest verstuurd. Dus we gaan weer verder met het programma en op naar weer meer kilo’s eraf. Waar ik benieuwd naar ben is wat vind jij het moeilijkste tijdens het afvallen en hoe ga je daar mee om. Schrijf het hieronder, zodat we er allemaal wat aan kunnen hebben. Ik ben erg benieuwd.