Etentjes

Het is weer maandag en echt veel inspiratie had ik niet om te schrijven. Ik wist niet goed waar ik over moest schrijven. Ik ben nog steeds af aan het vallen, maar ik heb wel te maken met een vertraging, want het totaal wat ik nu kwijt ben is 12,5 kilo. De vertraging komt volgens mij vooral door blokkades, dus ik ga gewoon door met lymfedrainage behandelingen. Verder gaat het gewoon goed :-).

Maar vanochtend kreeg ik te horen dat we een etentje zouden hebben. Menno had het me wel een aantal weken geleden verteld, maar ik was het vergeten. En dit is een etentje waar ik geen keuze heb in wat ik kies. Het menu staat vast. Daar baalde ik dus even flink van.

Ik begon me al druk te maken wat er op het menu zou staan en of het allemaal niet te verkeerd zou zijn. En geloof me, daar ben ik wel even mee bezig geweest…En toen besefte ik dat het helemaal geen zin had om me daar druk om te gaan maken, ik kon toch niets aan veranderen, dus kon ik maar beter gewoon genieten van het etentje. En dat heb ik gedaan…

Het etentje was lekker en gezellig en ik heb genoten. Natuurlijk ben ik van het brood afgebleven en Gabriella heeft mijn toetje gegeten, waar ze ontzettend van genoten heeft :-). Ik ook blij, want zo kwam ik mooi van een, prachtig en volgens mij heerlijk toetje af, vol suikers en koolhydraten. Iedereen tevreden. Verder viel het eten eigenlijk mee en was het niet eens zo onvriendelijk voor het PowerSlim programma. Had ik me daar nu zo druk over gemaakt?

Toch herken ik mezelf nu heel erg in mijn klanten, want er komt altijd wel een moment waarop je een etentje hebt. We hebben het PowerSlim Eten buiten de deur gids, met allemaal tips, maar soms heb je gewoon niets te vertellen over wat je eet. Dan heb je eigenlijk weinig keuze. Het loslaten van de “controle” over wat je eet is lastig heb ik gemerkt. Tot nu toe bepaalde ik vooral wat ik at en dronk, of dat nou goed of slecht was. Dus als het “slecht” was, had ik het aan mezelf te danken.  Maar goed bezig zijn en dan opeens zo’n etentje, dat is even een omschakeling.

Maar ook hiermee moeten we leren omgaan, want je wilt toch niet alle leuke dingen opgeven?! Het enige is dat je daarna weer verder gaat met het programma. Dat is en blijft het allerbelangrijkste.

Tijdens de training emotie-eten hadden we het over de snelweg. Je zit meestal op de juiste baan. Maar af en toe zul je van de baan afwijken vanwege een uitspatting. Dat is ok, zolang je maar weer daarna op de juiste baan terugkomt. Zo haal je uiteindelijk de finish. Dit geldt niet alleen voor het hele afval-traject, maar daarna ook. We worden vaak te zwaar omdat we geen maat kunnen houden (en..en..en..en in plaats van of..of..of) en omdat we de verkeerde dingen kiezen. Het voordeel met PowerSlim is dat je stap voor stap naar een gezond eetpatroon gaat en je weet wat je lichaam kan hebben. Komt er een feestje of een etentje aan, dan kan je daar van te voren en daarna rekening mee houden.  Jij bent de baas over jouw lichaam en niet jouw lichaam over jouw!

Waar heb jij het moeilijk mee tijdens het afvallen of heb je tips hoe je met feestjes of etentjes om kan gaan. Schrijf ze dan hieronder zodat iedereen van jou ervaring kan profiteren.