Eczeem_Collageen_Lichttherapie

Geen eczeem dankzij Collageen Lichttherapie

Vanaf mijn geboorte heb ik constitutioneel eczeem, ook wel atopisch eczeem genoemd. Gelukkig was het beperkt tot mijn knieholtes en de binnenkant van mijn ellebogen. In de zomer was het erger door de warmte en zweet.

Mijn eczeem was tot dan toe niet noemenswaardig tot in het voorjaar van 2005. Ik kreeg last van natte eczeem in mijn hals en nek. Hoewel het natte eczeem na een paar dagen verdween heeft het een maand geduurd voordat mijn huid hersteld was. Inmiddels was het zomer, en had ik een aantal zakenreizen aan de Middellandse Zee achter de rug. De eczeem kwam weer terug in mijn hals en nek en breidde zich snel uit via mijn haargrens tot mijn volledige hoofdhuid. Ook aan de binnenzijde van mijn ellebogen breidde het snel uit naar mijn armen en handen. In een korte periode zaten ook mijn bovenlichaam, benen en gezicht onder het eczeem.

In die tijd ben ik naar de dermatoloog geweest, diverse zalven gekregen maar geen één zalf hielp. Daarnaast waren de zalven vettig en bleven ze aan mijn kleding plakken. Op aanraden heb ik nog paardenmelk gedronken, maar mijn eczeem was zo heftig dat het effect uitbleef. Mijn eczeem is een schilferige vorm die ik niet eerder heb gehad. Het deed ook pijn tijdens het bewegen bijvoorbeeld bij het strekken van mijn arm.

Inmiddels was het oktober, iemand heeft mij aanbevolen om SebaMed te gebruiken. De bodymilk trok gelijk in mijn huid en ik merkte meteen dat het effect positief was. indien mogelijk probeerde ik in het begin mij elk uur in te smeren. Zo’n flesje ging drie dagen mee, maar het resultaat was zichtbaar. Het zal begin 2006 geweest zijn dat de ernstige vorm van shilferige eczeem voorbij was en ik verlicht was van de pijn. Uiteindelijk heeft het ruim een jaar geduurd voordat mijn huid egaal was en heb ik er alleen kleine littekens aan overgehouden.

Na deze vorm van eczeem heb ik een aantal allergietesten ondergaan. Naast mijn hooikoorts bleek ik nu allergisch te zijn voor fruitsoorten, huisstofmijt en nog een aantal allergieën. Sindsdien reageert mijn huid, met name aan de binnenzijde van mijn onderarmen, als ik in aanraking kom met iets of als ik iets eet waar ik allergisch voor ben. Ook gebeurt het als ik een kuur neem tegen hooikoorts. Het beïnvloedt mijn dagelijkse leven niet.

Begin juli 2011 begon bij mij de eczeem weer op te spelen. Dit keer begon het aan de binnenzijde van mijn onderarmen. De eczeem werd niet minder. Eind juli ben ik Body Unlimited Zaandam geweest voor een huidanalyse. Collageen lichttherapie werd mij aanbevolen.

Na de eerste sessies lichttherapie werd mijn eczeem wat heftiger, rood van kleur. Soms had ik jeuk, ‘s nachts maar ook overdag. Ondanks de roodheid en jeuk slonk bij mij het eczeem gebied beetje bij beetje. En na 10 sessies was het zichtbaar minder. Ook de huid onder mijn ogen voelde trekkerig aan. Dat heeft wat langer geduurd voordat dat weg was. Nu, na 30 sessies is mijn huid op de onderarmen weer glad.

De 30 sessies lichttherapie is voor mij zeker de moeite waard geweest. Laatst gaf een vriendin van mij een compliment dat mijn gezicht egaal en rustig eruitziet. Die kleine littekens die ik als aandenken heb overgehouden aan de kuur voor hooikoorts zijn verdwenen.

Cynthia