centimeters_verliezen_figuurcorrectie_afvallen

Helene wilde afvallen

Met mijn 53 jaar merkte ik eigenlijk niet zoveel van de overgang. Af en toe een korte periode met opvliegers en slapeloze nachten maar verder leek het wel mee te vallen. Wat niet meeviel, was dat het me steeds meer moeite kostte om een beetje op gewicht te blijven. Vanwege verschillende voedsel intoleranties at ik al vrij sober met weinig koolhydraten, gluten en suikers en door mijn drukke baan had ik weinig puf om tijd uit te trekken voor de zo nodige extra beweging. Afgelopen zomer merkte ik dat ik in de laatste vijf jaar zo’n 10 tot 15 kilo was aangekomen, die ik ook met nog gematigder eten niet weg kreeg.

Het Body Unlimited foldertje van enkele jaren geleden,spookte al een tijdje door mijn hoofd en toen er voor de zomervakantie met een open dag en introducties werd geadverteerd, heb ik me aangemeld. De deskundige maar wel vrijblijvende informatie die ik kreeg en mijn eigen speurtocht op internet, overtuigden me ervan om Body Unlimited maar eens te proberen. Vakantiegeld en -tijd opzijgezet en naast mijn eigen koolhydraatvrije dieet, gestart met een combinatie van behandelingen.

Een mooi combinatiepakket voor ongeveer drie maanden, met oplopende kortingen, afgesproken met het streven om in ieder geval 7 a 10 kilo af te vallen. Te beginnen met twee keer per week afwisselend de FormoStar (warmte en lichaamsvet “zachter” krijgen) en Arasys (spieren) en altijd de Lymfedrainage om alle vrijkomende afvalstoffen ook netjes af te voeren. Met de Ultrasound (de vetvergruizer waar ik eigenlijk mijn zinnen op had gezet…) moest ik nog even wachten. Mijn lichaamsvet was nog te hard, waardoor deze (behoorlijk dure) behandeling weinig effect zou hebben.

De apparaten met hun electroden en kabeltjes leken in het begin wat raar en futuristisch, maar dat wende snel. En gelukkig kon je nadat je was “ingeplugd” lekker muziek gaan luisteren, een boekje lezen of e-mails bijwerken. De eerste maand was het leukste; iedere week wegen en checken; en ja hoor 5 kilo eraf, ruim een kilo per week dus.

Daarna ging het minder snel, maar wel gestaag met 2 a 3 onsjes per week.
Hiernaast heb ik mijn redelijk strenge dieet (op wat weekendzondes en wijntjes na) ook goed bijgehouden. Toen ik dan toch ook met de Ultrasound kon beginnen bleef het afvallen in onsjes op hetzelfde niveau, mmh, das was minder. Maar met de afnemende centimeters ging het wel ineens veel harder. En als het goed is, blijven die ook weg.

Vanwege het 4-jarige bestaan in september, bood Body Unlimited verwen-pakketten aan waarbij je iedere dag 2 behandelingen kon doen. Na herberekening kon ik mijn lopende abonnement voordelig omzetten en heb ik ook 20 collageenbehandelingen bijgeboekt. Wat een verwennerij. Ik heb geen huidproblemen maar toch knapte ik er enorm van op en ik kreeg van enkele mensen de opmerkingen dat ik er zo stralend uitzag. Leuk! En een goede oppepper om weer even vol te houden, want deze hele kuur gaat niet vanzelf.

Het kost tijd en discipline, vooral als het aantal kilo’s stil blijft staan. Want dat gebeurde na drie a vier maanden, ondanks de intensieve inzet met dagelijks 2 behandelingen in de vijfde maand. Dat was natuurlijk wat frustrerend, maar ook nu gold: De centimeters bleven er wel met een behoorlijk tempo verder afgaan! Wat mij betreft, gaat het daar uiteindelijk om.

Mijn mooie oudere kleding valt weer leuk (fijne bezuiniging) en zelfs mijn laarzen passen eindelijk zoals ik het mooi vind, ruim om de kuit bij de knie …(Op dit laatste had ik niet gefocused, dus dit meevallertje moet door de spierbehandeling van de Arasys zijn gekomen).

Kortom: Heel tevreden!
Na vijf maanden: 10 kilo kwijt, maar vooral ook, 51 cm in totaal.
En dat zie je, het zijn toch – eerst 2 en nu 3 – kledingmaten die ik kan wegstrepen.

Nu is het tijd dat mijn lijf het weer zelf gaat doen. Ik ben erg benieuwd of ik op gewicht blijf als ik normaal en redelijk matig leef (en toch ook met het voornemen wat meer te bewegen). Over een half jaartje weet ik vast meer en in geval van nood weet ik in ieder geval wat ik moet doen.

Stephanie en Selina; bedankt voor jullie inzet en gezelligheid.
– Helene Pascal