In 2015 haal ik mijn streefgewicht!

2015 wordt het jaar dat het mij lukt om mijn streefgewicht te halen.

Hallo, ik ben Stephanie. Misschien ken je mij van Body Unlimited Zaandam. In september 2010 startte ik met de zaak in de hoop dat ik naast het helpen van andere mensen met hun gewichtsprobleem, ook mezelf van wat kilo’s zou kunnen verlossen. Het begeleiden van andere mensen, dat gaat me goed af. Mezelf helpen bleek wat moeilijker te zijn.

Het lukte me wel om 15 – 20 kilo af te vallen met behulp van PowerSlim, maar uiteindelijk ging het elke keer weer mis. Er hoefde maar iets te gebeuren en ik kreeg weer “vreetbuien”. In 2013 realiseerde ik me dat ik een emotie-eter ben. Maar ja, wat nou? Dit was voor mij geen reden om te accepteren dat ik te zwaar zou blijven. Maar hoe ik ermee moest omgaan was een tweede. Ik ben op zoek gegaan naar een manier om van mijn emotie-eten af te komen. Ik volgde een aantal korte programma’s. Dat werkte niet voor mij.

En toen kwam ik Anja van der Zand tegen. Zij vertelde mij over haar jaarprogramma. Hoe zij als emotie-eter 13 jaar geleden 35 kilo was afgevallen en dat dit er niet meer aan was gekomen. Haar programma duurde een jaar en bestond uit meerdere workshopdagen en zelfs een hele week weg met de groep. Ik besloot het te doen, want als het mij zou kunnen helpen zou het ook klanten van mij kunnen helpen. In december 2013 startte het programma en in januari 2014 ben ik een week weggeweest met mijn groep. Wauw, wat een geweldige week!

Het jaarprogramma is nu afgelopen. Ik ben nog steeds mijn gewicht niet kwijt, maar toch heeft het programma van Anja mij veel gebracht. Ik ben geen makkelijke leerling geweest, want ik ben niet makkelijk te overtuigen. Maar ik sloot me ook niet af van wat er tegen me werd gezegd en langzaam vielen de kwartjes. Ik weet nu dat ik eten niet meer nodig heb om mijn emoties mee te dempen. Maar ik weet ook dat afvallen op de ‘conventionele’ manier voor mij niet werkt. Dus vanaf 5 januari ben ik weer aan het afvallen met PowerSlim. Graag wil ik mijn reis met jullie delen in dit blog. Het zal een lange reis gaan worden, want ik wil 50 kg kwijt, maar zover kijk ik nog niet. Mijn eerste doel is 99 kilo wegen. Ik wil die 3 cijfers van de weegschaal af!

Wat doe ik nog meer naast het PowerSlim programma? Ik volg natuurlijk mijn eigen behandelingen, waarbij de nadruk ligt op de Arasys en FormoStar. Als ik het nodig heb zal ik zeker ook lymfedrainage inzetten en als een lekkere stimulans verwen ik mezelf ook af en toe op de Ultrasound. Wie wil er nou niet centimeters kwijt raken en vetcellen vernietigen?

Maar daar blijft het niet bij. Ik had nog een hometrainer staan en die ben ik gaan gebruiken. Wauw, na jaren niet te hebben gefietst viel dat even tegen. Na 1, 5 minuut al kramp in mijn benen….Dat wordt dus opbouwen. Of ik meer ga sporten dan dit dat weet ik nog niet. Ik heb een hekel aan sporten, altijd al gehad, maar wie weet, als ik meer ga sporten dan alleen het fietsen, dan lees je het zeker in dit blog.

Met dit blog hoop ik jou ook te motiveren om te gaan afvallen, maar ook mezelf een stok achter de deur te geven. Want mislukken is nu helemaal geen optie :-). Twee keer per maand zal ik over mijn successen, maar ook over wat niet goed ging, schrijven.

De eerste week zit er nu op…ik ben 3,6 kilo afgevallen. Een mooi begin, maar ik weet ook dat de eerste week altijd het snelst gaat.

Ik heb wel mijn eerste overwinningen behaald: Mijn vriend, Menno, had chips in huis gehaald voor het weekend. Voor hem wel te verstaan, maar het is vaak genoeg voorgekomen, dat ik ze al op had gegeten, voor hij er überhaupt aan kon beginnen. Maar dit weekend heb ik er niet eens naar gekeken…YES!!! En ik heb Monkey Town (overdekt speelparadijs voor kinderen) overleefd, met hun frietjes en alle andere rotzooi. Wat ik “fout” heb gedaan? Ik had niet genoeg PowerSlim snacks mee genomen, dus uiteindelijk was de verleiding er wel om de fout in gedaan. Maar… ik ben toch sterk gebleven.

Wil jij jouw ervaringen kwijt of heb je vragen voor mij, stel ze hieronder, ik beantwoord ze graag. En wil je gewoon jouw aanmoediging kwijt, ik lees ze graag :-).