Koolhydraatarme trifle a la Wendy

Wil je jezelf even lekker verwennen, dan is dit een echte aanrader als toetje of ook als tussendoortje. Heerlijk!

Ingrediënten cake:
20 gr. kokosmeel
50 gr. amandelmeel
25 gr. gesmolten boter
1 ei
1 theelepel bakpoeder
100 gr. Griekse yoghurt
15 druppels Greensweet citroen

Ingrediënten banketbakkersroom:
250 ml slagroom
3 eigeel
10 gr. roomboter
7 gr. arrowroot
13 druppels Greensweet vanille
extra ingrediënt : rode vruchten naar keuze

Bereidingswijze cake:
Oven voorverwarmen op 170 graden.
Alle ingrediënten bij elkaar doen en in een ingevette bakvorm (of in een siliconen vorm) doen en ongeveer 15 minuten afbakken op 170 graden.

Bereidingswijze banketbakkersroom:
Slagroom verwarmen. Het eigeel mengen met de arrowroot en Greensweet druppels vanille mengen tot het eigeel mengsel licht geel van kleur is. Daarna een deel van de warme slagroom erbij doen en mixen en daarna alles weer terug in de pan. Terwijl je blijft kloppen door verwarmen tot het een dikke vla geworden is. Van het vuur halen en de roomboter erdoor roeren. Dit alles in een bak gieten en af laten koelen.
Als alles afgekoeld is dan een laagje cake in een glas doen en daarop een laagje banketbakkersroom en eventueel wat rode vruchtjes en zo bouw je de glaasjes op.

Dit recept is voor ongeveer 4 porties.