Lymfedrainage

Lymfedrainage na verwijdering lymfe knopen

Ik ben in december 2009 geopereerd aan mijn baarmoeder en toen zijn mijn lymfe knopen in mijn liezen verwijderd. Je gaat dan via je arts naar de oedeem fysiotherapeut voor lymfedrainage en die behandelt je dan 3 keer in de week een half uur en je moet steunparty’s aan, ja van die bruine. Ik ben 40 jaar en ik vind me daar nog te jong voor en ook die therapie hielp niet, ik bleef pijn houden in mijn bovenbenen en in mijn buik.

Ik fietste 3 keer per week (op weg naar de fysiotherapeut) langs Body Unlimited en zag daar op het raam staan dat ze lymfedrainage doen, dus ik naar binnen. Ik ben begonnen met een introductiebehandeling en echt al na 1 keer was de pijn weg, ongelofelijk! Ik ging 2 keer per week 45 minuten aan de lymfedrainage en ik was weer pijn vrij en daardoor kon ik ook weer mijn normale leven oppakken.

De zorgverzekering vindt het apparaat niet vallen onder de vergoedingen en wil liever dat je pijn houdt, maar ik raad elk persoon de LymphoMed aan.

Body Unlimited, en natuurlijk ook Stephanie, bedankt.

– Nicoline