Mezelf saboteren

Tot afgelopen vrijdag ging het helemaal goed. Ik was 7,7 kg afgevallen. En toen begon ik mezelf te saboteren. Ik was trots op mijn resultaat en ik vertelde dat ook aan mensen. En waarom, ik heb geen idee, maar zaterdag ging het fout en heb ik er ruim 1 kilo bijgegeten volgens de weegschaal :-(. Een verklaring heb ik er niet voor. Het enige wat ik hierover kan zeggen is dat ik me zondag lichamelijk beroerd voelde om wat ik gegeten heb en dat het me flink dwars zat. Ik heb zondag dus weer de draad opgepakt en ben weer verder gegaan met PowerSlim. En op dat laatste ben ik trots.

Met het uitstapje erbij ben ik nu in 7,2 kilo afgevallen in 5 weken tijd. Nog steeds geen slechte score en volgende keer hoop ik de 10 kilo te zijn gepasseerd, dat ik mezelf mag trakteren :-). Jaa, ik heb dus wel wat voor de boeg om dat te halen, maar als het me lukt is het feest :-).

Het feit dat ik zondag weer gewoon verder ben gegaan met PowerSlim is iets wat ik anders ben gaan doen. Natuurlijk heb ik het vaak genoeg tegen klanten gezegd “ben je de fout in gegaan, geniet er dan van en ga de volgende dag weer verder. Het is pas mislukt als je dat niet doet en je denkt dat het geen zin heeft”. Ik was daar een kei in het verkeerd doen en het te laten mislukken . Mezelf op de kop geven, want ik wist wel beter en ik wist toch hoe het wel moest. Daar ben ik dus mee gestopt. En dat werkt bevrijdend. Natuurlijk was het beter geweest als ik niet had gesnoept, maar dat is nou eenmaal gebeurd en ik kan nu alleen proberen te voorkomen dat dit weer gebeurt en er weer voor de volle 100% voor gaan.

Ik heb geleerd dat we erg hard naar onszelf zijn. Herken je dat? Hoe vaak ik in de afgelopen jaren niet tegen mezelf heb gezegd als ik weer de fout in ging, zie je wel, het heeft geen zin! Ik ben niet sterk genoeg! Onzin, ik ben mens en ik maak fouten en soms neem ik de verkeerde beslissingen voor dat moment. En dat heb ik dus nu anders gedaan. Ik ben uit de negatieve cirkel gestapt, heb mijn doel weer scherp voor ogen en ga weer verder :-).

Maar nu iets anders wat me afgelopen zondag ook duidelijk is geworden. Waar ik nu van geniet is het feit dat ik me zo goed voel nu ik met PowerSlim. Dat werd zondag ook weer even duidelijk. Pfff…wat voelde ik me lichamelijk beroerd. Last van maagzuur, weinig energie en gewoonweg moe. Alsof alle energie uit me was getrokken. Kon mijn ogen niet openhouden. Echt waardeloos. Ik merk dat ik erg sterk reageer op koolhydraten en dat werd dit weekend weer bevestigd. Nu ik weer 2 dagen gewoon met PowerSlim bezig ben voel ik me goed, heb energie, heb weer zin om dingen te doen.

In de afgelopen jaren had ik nooit veel energie. Ik was meestal moe als ik van de zaak kwam en ik weet het aan de lange dagen en toch een stukje stress die ik altijd voelde. Maar de lange dagen zijn niet veranderd, de stress is er ook nog, maar ik heb wel energie. Ik moet alleen uitkijken dat ik er niet in doorsla. In de afgelopen weken heb ik nachten gehad dat ik te laat doorging, zeg maar gerust veel te lang, want 3 uur naar bed gaan als de wekker weer om 7 uur afgaat is niet echt slim. Maar ik voelde me toch goed. Ik bleef energie houden, ik had zelfs energie om te koken in het weekend. Iets wat ik in de afgelopen jaren rustig aan Menno heb overgelaten.

Het duurt nog een hele tijd voor ik naar fase 2 ga en ik weer koolhydraten mag eten, maar het is wel iets waar ik op ga letten. Reageer ik zo sterk op alle koolhydraten of op bepaalde soorten? Ik ga dat uitzoeken als het zover is en uiteraard zal ik dat met jou delen.

Natuurlijk ben ik ook nieuwsgierig wat jij merkt van PowerSlim of als je koolhydraten eet. Heb jij er last van of maakt het niets uit? Krijg je meer honger door koolhydraten? Ik vind het leuk om te lezen, dus schrijf je reactie hieronder.