Pieken, maar soms ook dalen

Twee weken zijn weer voorbij en dit waren 2 weken die lastig waren. Ondanks het feit dat ik me netjes aan het PowerSlim programma heb gehouden val ik niet af. Ik ben dus ietwat gefrustreerd. Maar ik weet ook dat dit tijdelijk is dus we gaan gewoon stug verder. Afvallen is helaas geen sprint, maar een lange reis met pieken maar zo af en toe ook een dal. En op dit moment zit ik in zo’n dal.

Als je in zo’n dal zit is het lastig om vast te houden en door te gaan. Dat heb ik afgelopen weekend gemerkt. We hadden voor het paasweekend alles in huis. Maar mijn ouders kwamen onverwachts langs eerste paasdag. Menno en ik zijn namelijk begonnen met klussen voor Gabriella’s nieuwe kamer. Dus het was gezellig maar ook makkelijk als mijn ouders er waren, want dan hadden wij onze handen vrij en Gabriella was lekker met mijn ouders. Maar ja, eten had ik niet genoeg in huis en helaas ben ik niet zo creatief dat ik dan wel met wat ik in de koelkast heb iets in elkaar flans. Ben jaloers op mensen die dat kunnen :-). Het is dus chinees geworden.

Gezien het feit dat ik de afgelopen 2 weken niet afgevallen ben, ben ik maandag dus niet op de weegschaal gaan staan. Dat werkt de frustratie alleen maar in de hand.

Maar het is niet alleen maar kommer en kwel. Ik houd namelijk gewoon vast aan het PowerSlim programma. Ik fiets regelmatig (helaas nog niet elke dag) op de hometrainer en ik ben bezig met lymfedrainage. En om eerlijk te zeggen staat in de planning dat ik weer wil gaan wandelen. Het weer is lekker geworden en het is nu langer licht, dus dan kan ik ’s avonds na het eten, als Gabriella slaapt,  nog een goede wandeling maken. Maar laat ik dan het nu maar uit de planning halen en het vanavond gewoon gaan doen. Ik ga vanavond dus wandelen :-).

Nu ik zelf even vastloop, besef ik ook weer de kracht van onze pakketten zoals de Weight Loss Battle en de Goudpakketten. In deze pakketten kunnen we echt kiezen voor de behandelingen die jij als klant nodig hebt op dat moment. En dat je dan ook nog eens 10% korting krijgt op PowerSlim is dan natuurlijk mooi meegenomen.

Afvallen, zeker als je veel kilo’s wilt afvallen is een proces van vallen en opstaan en ook doorzettingsvermogen.
Ik kreeg afgelopen week een mailtje van een vroegere klant, die me een bikkel vindt omdat ik doorga. Dat doet me echt goed en zijn timing was perfect :-). Het is af en toe gewoon fijn om een schouderklopje te krijgen. Maar jezelf een schouderklopje geven mag ook wel eens.

Ik heb in de afgelopen jaren gemerkt dat we het tijdens het afval proces heel normaal gaan vinden dat we afvallen en het vaak niet snel genoeg gaat. Ik begrijp dat wel, want je wilt van die overtollige kilo’s af, maar het risico is dat als je teveel zo gaat denken, je op een gegeven moment afhaakt als het even tegenzit. Helaas zie ik dat ook vaak gebeuren. De redenen die ik voor stoppen heb gekregen zijn teveel om op 2 handen te tellen. En geloof me, volgens mij heb ik in het verleden elke “smoesje” gebruikt om ook weet te stoppen en me over te geven aan vreetbuien. En op dat moment waren het voor mij goede redenen.

Maar, ik besef nu ook dat het smoesjes zijn en dat het anders kan. Als je je doel wilt bereiken kan je je niet van de wijs laten brengen door tegenslagen en andere zaken. Rustig doorgaan of het even moeilijk is of niet. En heb jij het moeilijk en wil je daar met ons rustig over praten? Geef het aan en we plannen dat in, zelfs als je al een tijdje klaar bent met het programma blijf je altijd welkom. We zitten hier niet om je te be- of veroordelen, we zijn hier om jou te helpen. Want het doel van Body Unlimited is om jou definitief van jou overgewicht af te helpen.

Toch hoop ik wel dat ik over twee weken kan schrijven dat ik uit het dal ben en dat ik weer aan het afvallen ben. Maar waar ik toch nieuwsgierig naar ben: Wat doe jij als je het moeilijk hebt? Schrijf het hieronder, ik lees het graag.