Lymfedrainage

Vocht verliezen met lymfedrainage

Bij het bezoek aan mijn arts bleek ik vocht vast te houden. Dat was terug te vinden in mijn enkels en bij de vochtblaasjes onder mijn ogen. Hij adviseerde lymfedrainage. Dit kon manueel door een fysiotherapeut, of op eigen kosten bij een schoonheidsalon.

Voor dit laatste heb ik gekozen en na zoeken op internet kwam ik bij Body Unlimited. Waar ik in totaal 20 maal 45 minuten, tweemaal per week aan de LymphoMed ging. Je krijgt op verschillende plaatsen een pad die je verbinden met het apparaat de pulsen geven een gevoel van een stevig massage. Dit was even wennen. De laatste vier maal in een afbouwschema.

Het apparaat gaf bij de eerste keer een aantal bokkades aan. Na vijftien keer waren al mijn blokkades opgeheven. De vochtblaasjes onder mijn ogen zijn nu zichtbaar minder maar niet helemaal verdwenen. In mijn enkels waar altijd de afdrukken van mijn sokken stonden zijn nu de afdrukken van mijn sokken vrij rap verdwenen.

Doordat nu de afvalstoffen beter afgevoerd worden voel ik me een stuk energieker. Dit is op zich een hele prettige bijkomstigheid.

Het is absoluut de moeite waard geweest en ben ik blij dat ik het advies van de arts niet in de wind heb geslagen.

– Marjon Voskuil

Na een aantal behandelingen lichaamslymfedrainage, heb ik gezichtslymfedrainage gehad. Dit omdat ik voornamelijk vochtophoping onder mijn ogen heb. Door de eerdere drainages was het vocht onder mijn ogen al aardig gereduceerd. Helemaal verdwenen was het niet.

Nu na vijf behandelingen zo specifiek voor het gezicht is het zo goed als verdwenen. De behandelingen duurde per keer 25 minuten. De kleine padjes worden op verschillende plekken geplaatst : op je slapen op de kaken op de hals en achter in de nek. Vijf minuten kloppen vijftien minuten draineren en vervolgens weer vijf minuten kloppen. Doordat het gezicht gevoelig is, is het eerste instantie geen prettig gevoel, maar dit went vrij snel.

Door mijn leeftijd heb ik een rijpere huid en is het onder de ogen vrij dun en kwetsbaar. Nu merk ik doordat het vocht eruit is dat de huid wat slap is. En de volgende stap is gezet om de huid weer elastisch te krijgen door Collageen Lichttherapie. Dit is niet alleen voor het gezicht maar voor het hele lichaam.

Twintig minuten ontspanning, omdat het lijkt of je onder de zonnebank ligt, alleen met roze licht en geen UV. Nu na pas vier keer merk ik al dat mijn huid er beter uitziet. Ik ben dan ook nieuwsgierig hoe mijn huid er uitziet na een behandeling van totaal dertig keer. Maar ik ben nu al enthousiast en hoop ik uiteindelijk het gewenste resultaat te bereiken een strakkere huid.

– Marjon Voskuil